Dogmeradio og kulturmødeprojekt

5. marts 2011 at 2:14 pm Skriv en kommentar

For tiden arbejder jeg sammen med Polykromfonden på at realisere et omfattende radio- og kulturmødeprojekt på Roskilde Festival 2011. Her skal en række frivillige producenter, udvalgt med fokus på bl.a. køn, etnicitet, religion, alder, seksualitet og førlighed formidle 7 unikke kulturmøder. De frivillige optager og producerer i løbet af ét døgn på festivalen (torsdag-fredag) 7 indslag af 10-15 min. Alle indslag, der for øvrigt redigeres på stedet, sendes direkte, samt podcastes til festivalens gæster.

Et andet af mine projekter: Speakers Corner på Roskilde Festival 2006, hvor bl.a. Morten Messerschmidt og Fasael Rehman debatterer Dem & Os. Dét var et meget spændende kulturmøde, ikke mindst da punkeren (med hanekam) og Messerschmidt efterflg. lystigt diskuterede i adskillige minutter…meget vellykket! Foto: Frank B. Schmidt.

Målet er, at projektmedarbejderene bl.a. gennem montage, reportage og interview beskriver og dokumenterer en række af ét døgns kulturmøder på Roskilde Festival. Denne række af unikke kulturmøder medieres og sendes siden i æteren, på nettet samt til smartphones osv. Noget sådan er faktisk aldrig før set, så alene det gør jo dette projekt unikt…også ren journalistisk.

Fokus er på kulturmødet. For det er gennem mødet med andre mennesker, som man ikke nødvendigvis kender på forhånd, altså mennesker der er anderledes end en selv, der klæder sig på anden vis, og måske mener noget andet end en selv, at der opstår nogle nye og unikke (kultur)møder. Men vi har også fokus på de poetiske beskrivelser af menneskerne, overgangen fra nat til dag…samt ikke mindst alle de mange intense øjeblikke der finder sted, når publikum torsdagen igennem gør sig klar til at indtage selve (musik)festivalpladsen kl. 17.00.

Projektet finder sted i samarbejde med en hel række aktører: Roskilde Festival, Roskilde Festivals Højskole, Den2radio, LARM Audio Research Archives samt journalist Claus Pilehave

Vi skal for øvrigt bruge en frivillig community ansvarlig, der bl.a. kan være med til at designe blog/sites og filme fra kulturmødeprojektet på Roskilde Festival, samt kan (lyn)redigere video/billeder på egen PC/Mac, så vi løbende kan lægge disse ud på den blog mm., vi er ved at oprette. Her skal de 7 radioindslag også lægges ud mv.
Den community ansvarlig skal bl.a. have viden om WordPress, SoundCloud, om at blogge, skabe gode vibes på vores community samt selvfølgelig masser af gå-på-mod… Hvis det lige er dig, så mail endelig til os (nalle@polykromfonden.dk), så vi kan få en snak.

Ovenstående projekt er blot et eksempel på, hvor varieret kritisk journalistik kan være. For det er ikke alene nok at producere magthaver-kritisk journalistik, hvilket for øvrigt burde være ethvert seriøst nyhedsmedies kerneopgave. Nej, det er også nødvendigt at eksperimentere med en lang række nye måder, hvorpå journalistik kan produceres. For netop gennem det at eksperimentere, kan der udvikles nye måder at producere kritisk journalistik! Og det er så, hvad vi håber på at gøre, på årets Roskilde Festival…

Her er det radiojournalistik, der i fokus. Men det er også et eksempel på, hvordan man kan flytte ‘laboratoriet’ ud i virkeligheden og dér forsøge sig med nye måder, hvorpå journalistik kan produceres. Projekt er desuden meget inspireret af kritisk-utopisk aktionsforskning, der bl.a. har til formål at styrke demokrati samt udfordre realitetsmagten. Noget, du kan læse meget mere om her.

Målet med denne side er desuden over tid at etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der netop skal sikre betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden. Hermed kan der sikres en bred ramme for, hvordan man kan eksperimentere med mange forskellige former for netop kritisk journalistik.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Årets Roskilde Festival finder sted fra d. 26. juni (Warm Up: 26.-29.) til den 3. juli. Du kan for øvrigt læse mere om Fasael Rehman og Morten Messerschmidt ved at klikke på de to respektive links.

Foto: Frank B. Schmidt.

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Hvorfor denne forskel på kvinder og mænd? Hvorfor denne nul-tolerance?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

marts 2011
M T O T F L S
« feb   maj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: