Mere Roskilde Festival 2012

25. juni 2012 at 7:58 pm Skriv en kommentar

Jeg har til Den2Radio.dk produceret to optaktsudsendelser om Roskilde Festival. Og nu kan du høre den anden af de to undsendelser her…

I den anden udsendelse fortsætter jeg interviewet m. Christina Bilde… Men denne gang strammer jeg lige skruen, om jeg så må sige. Her handler det om de, kan jeg da rolig sige, meget store frustrationer som det har medført, at de frivillige, som led i festivalens øgede krav til de frivilliges indsats, skal gå fra at arbejde i primært 24 timer og til at arbejde i 32 timer.

Jeg undersøger også, om det denne gang lykkedes at få oplyst, hvordan Roskilde Festivals budget og regnskab ser ud, fx hvad der bruges til løn, herunder ledelsens lønninger, hvad der bruges på mursten, dvs. husleje osv. Dette har jeg forsøgt at få svar på, i de ca. 22 år jeg har dækket Roskilde Festival. Så spændende bliver det, om det bliver i år, at det lykkedes at få de oplysninger vredet ud af festivalen.

Hør også om wifi, som festivalen for første gang introducerer…som forsøg. Samt om, hvordan det mon vil være, hvis der ikke lige vare en Roskilde Festival.

Hvis du gik glip af den første udsendelse, kan du bare høre den her…

At en kritisk journalistik er mere implicit til stede i første program, er ikke udtryk for en mangel på sådan! For kritisk journalistik handler jo først og fremmest om at undersøge samt om at producere ny og brugbar viden. Præcist hvad det betyder at være kritisk, hvordan dette praktiseres, samt hvilke krav må stilles, før der kan være tale om kritisk journalistik, undersøger jeg mere grundlæggende her.
Men kort fortalt er fokus, rent produktionsmæssigt: på research, at overdrivelse ikke fremmer forståelsen, på dokumentation og krav om svar på det stillede spørgsmål, krav til sproget samt om journalistisk begejstring og indlevelse.

Du kan for øvrigt se hele Roskilde Festivals musikprogram her. Bl.a. kan du se, fx hvornår fx Kellermensch spiller, når de åbner Orange Scene og fx Ars Nova; der er et noget andet musikalsk valg blandt de ca. 200 bands/soliser/DJs der spiller på festivalen, ja hvornår de optræder… Og selv om de to optaktsudsendelser ikke lige handler om musik, det er der nemlig andre, der tager sig så rigelig af, ja så er årets musikalske program altså ret så spændende!

Kritisk journalistik er jo bl.a. målet med denne blog. Men det er også målet over tid at er etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der netop skal være med til at sikre en betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du så en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Roskilde Festival 2012 Om midlertidighedens aktitektur & Roskilde Festival

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

juni 2012
M T O T F L S
« maj   jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: