DRs sprogpris går velfortjent til Jakob Stegelmann

17. oktober 2012 at 6:59 pm Skriv en kommentar

STORT TILLYKKE herfra til Jakob Stegelman, modtager af DRs sprogpris 2012! Det er meget velfortjent, at netop Stegelmann vinder, også fordi der jo er tale om en, der formidler til børn i mange (og tit fremskredne) aldre, hvilket ikke er nemt! Og det gør han formfuldendt, samtidig med at han fastholder et smukt og tydeligt sprog.

Jeg, der speaker ofte i radioen, er selv tydelig inspireret af Stegelmans rytme og tone samt hans eminente artikulation. Det er godt med sproglige helte, hvorfor jeg som nævnt ønsker: STORT TILLYKKE med Sprogprisen, kære Jakob Stegelmann!!

Jakob Stegelmann

DR skriver i en pressemeddelelse, at Jakob Stegelmann, der jo har været vært på Troldspejlet siden 1989 “taler til børn og unge, der hvor de er. Han har gennem næsten 25 år udviklet sit sprog, så det bliver ved med at appellere til dem – og til alle os andre. Jakob har en smittende fortælleglæde, som gør ham i stand til at gøre komplicerede emner lette. Og så har han en nerve i sin formidling som gør, at han hele tiden fremstår tilstedeværende og med overskud“, fortæller Gitte Rabøl, der er DRs mediedirektør.

Også DRs sprogredaktør Martin Kristiansen er fremme med superlativerne. Han siger fx at “Stegelmann respekterer sin målgruppe, og han taler aldrig ned til den. Tværtimod er han hverken indholdsmæssigt eller sprogligt bange for at udfordre seerne, og han slipper af sted med det, fordi han udstråler stor troværdighed og en ægte interesse for de emner, ‘Troldspejlet’ beskæftiger sig med“. Kristiansen kalder Jakob Stegelmanns sprog for bl.a. “velforberedt, klart og direkte. Han fortæller med samme engagement og nærvær, uanset om emnet er ‘politisk ukorrekte’ skydespil eller heksebrændingerne og den kristne kirkes historie fortalt på tre et halvt minut“.

Jakob Stegelmann har i flg. DR været redaktør og vært på Troldspejlet siden ‘89. Han sidder også med i redaktionen bag Disney Sjov, ligesom han er indkøber på en række af programmerne, der bliver vist på DR1 og Ramasjang. Sidste år gik DRs Sprogpris til journalisten og værten på DR2’s gadgetmagasin So Ein Ding, Nikolaj Sonne.

Tidligere er den for eksempel gået til trafikvært Jette Beckmann, P4 København, sportskommentator Andreas Kraul, P1-vært Karen Secher, tv-værten Anders Agger og Adrian Lloyd Hughes, der lige nu er aktuel med KunstquizDR K.

Jakob Stegelmann og Troldspejlet kan ses hver lørdag klokken 11.40 på DR1 – med genudsendelse søndag samt mandag på Ramasjang klokken henholdsvis kl. 14.40 og 18.30.

Kritisk journalistik er bl.a. målet med denne blog…om end denne gang jo noget mere begjstret end kritisk. Men det er også målet over tid at er etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der netop skal være med til at sikre en betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du så en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Demokrati og den evige mangel på øvelokaler Dansk musikalsk undergrund

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

oktober 2012
M T O T F L S
« aug   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: