Dansk musikalsk undergrund

20. oktober 2012 at 12:27 am Skriv en kommentar

Der er røre i den danske musikalske undergrund. Her kan det mest vidunderlige og meget forskellige musik høres, lige fra ret underundige umba-etiopiske dansable rytmer, krydsveksling med electronica og jazz, fusion mellem vise- og rockmusik og til vokalansambler, der får låget til at lette i bar forundring.

På Roskilde Festival 2012 interviewede jeg fire meget, meget forskellige danske undergrundsmusikalske udtryk til endnu en radioudsendelse til Den2Radio. De fire interviewede er: Analogik, der blander blæsermusik, harmonikaspil, surf og umba med Dixielandjazz og afrikanske rytmer. Det er: Jakob Bro, der havde live-premiere på hans musikalske samarbejde med Thomas Knak og deres finurlige fusion af fx electronica og jazz. Hør også om Spillemændene, der med afsæt i en dansk vise- & folkemusiktradition og med ganske barokke, litterære danske sange viste os vejen frem mod en spændende fusion mellem viser og rockmusik.

Fjerde og sidste i rækken er: Ars Nova, der på alle måder er noget helt særligt. De er som fra en helt anden verden og et af Europas førende vokalensembler. Med fx deres ikke mindst udsøgt og avancerede kormusik.

Hvis du vil vide mere, kan du bl.a. læse et finurligt interview med Thomas Knark fra regnsky.dkom den svære kunst at blande jazz og elektronika og selvfølgelig om melankoli. Thomas spillede også plader for mig, som har inspireret albummet, og jeg spillede plader for Thomas, som jeg mener står i relation til deres musik. Her kan du høre musikken sammen med os og høre hvad Thomas havde at sige om den”.

Analogiks hjemmeside kan du bl.a. høre numrene: “Lantchi”, “Hirut” og “New Seeland Swing”, ligesom du kan læse om koncertdatoer mm. Ellers tjek videoen ovenfor.

På bloggen Kulturmøder.dk kan du også høre en podcast, bl.a. om Ensomhed og Kvinder, kusse og køn. Tjek fx også Patricia Petersens smukke billeder om More than music, Roskilde Festivals imponerende grafitti og nogle af de mange dejlige mennesker, man møder på sin vej. Nedenfor kan du desuden se en lille video om åbningen af Roskilde Festival 2012, som jeg producerede, lige fra da de åbnede selve festivalpladsen.

Af andre indslag jeg har produceret til Den2Radio, kan du bl.a. høre om:

  • Optaktsudsendelse om Roskilde Festival 1 & festivalens talskvinde, Christina Bilde om festivalens værdier, holdningskampagnen Standpunkt, som har fokus på hjemløse og om initiativet Dream City, hvor festivalgængerne selv skaber og bygger rammerne for deres festivaloplevelse.
  • Optaktsudsendelse om Roskilde Festival 2 & festivalens talskvinde, Christina Bilde: bl.a. om hvordan Roskilde Festival som en ganske topstyret og til tider også ret uigennemsigtig organisation.
  • Om Bedrock og et helt særligt øvelokalemiljø i København, der ligger under jorden i tre gamle koldkrigsbunkere. Og hør om alkoholproblemer og misbrug blandt danske rockmusikere og om, hvordan man kan gøre noget ved dét, samt om Dansk Musiker Forbunds tilbud herom…
  • Filmnoter, hvor jeg er med og kloge mig om bl.a. tv-seriens guldalder – med fx serier som Sopranos, The Wire og Desperate Housewifes.

Kritisk journalistik er bl.a. målet med denne blog…om end denne gang jo noget mere begjstret end kritisk. Men det er også målet over tid at er etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der netop skal være med til at sikre en betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du så en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

DRs sprogpris går velfortjent til Jakob Stegelmann Positiv journalistik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

oktober 2012
M T O T F L S
« aug   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: