Positiv journalistik

7. november 2012 at 5:10 pm Skriv en kommentar

Jeg skal snart holde foredrag for en flok journalister om: POSITIV JOURNALISTIK. Nå, tænker du måske, hvordan kan det der kritisk journalistik være positivt? Og det er jo et godt spørgsmål, så tak for det… Jo, kritisk journalistik handler ikke mindst om at udvide vores horisont, dvs. gøre os klogere.

Apropos fokus på alkoholforbrug er et fint eksempel på POSITIV JOURNALISTIK. Her fortalte Per Brændgaard, cand.scient. i human ernæring onsdag om hvordan man kan skelne mellem at drikke for at blive sundere, eller hvordan man kan drikke for at mindske de skadelige virkninger, der jo er ved at drikke totalt igennem, binge drincking kaldes det fx også. Apropos er jo for øvrigt blot et af mange eks. på god (radio)kritisk journalistik, som DRs P1 producerer. Og det er også ikke mindst P1, der gør, at jeg med glæde betaler min licens! Udsendelsen kan podcastes her.

På nuanceret vis og uden løftede pegefingre fortalte Brændgaard, at det her med om alkohol er skadeligt eller ej, er en kompleks størrelse. Det handler nemlig om både det fysiske, mentale & psykiske samt det sociale. Hvis man nu ikke drikker på nogen måde, men af den grund får det mentalt dårligt, samt isoleres socialt, er det jo ikke sundt. Altså et godt eksempel på hvordan kritisk journalistik også er positiv, når den bruges ‘korrekt’. Og Apropos er ofte et ret godt eksempel på det. Her kan du høre om den traditionsrige fejring af juleøllet, som Dannie Kjeldgaard, professor ved Syddansk Universitet fortæller om her. Høre også om mangfoldighed, eller fx om madkultur… I Apropos kan man ofte lytte til begavede & prominente forskere, bl.a. Søren Flinch Midtgaard, professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, der fortæller om mangfoldighed og tolerance og Gunhild Waldemar, overlæge og leder af Nationalt Videnscenter for Demens på Rigshospitalet, som meget apropos fortæller om demens og hukommelse.

Kritisk journalistik er bl.a. målet med denne blog…om end denne gang jo noget mere begjstret end kritisk. Men det er også målet over tid at er etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der netop skal være med til at sikre en betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du så en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Dansk musikalsk undergrund Manderoller i forandring & identitetskriser

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

november 2012
M T O T F L S
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: