Dokumentation vs. postulat

13. juli 2013 at 11:32 am Skriv en kommentar

I den fortløbende (magt)kamp om verdens indretning, fx i form af realitetsmagt, er især kampen om fortiden i centrum. Et godt eksempel herpå, er de to kamphaner Preben Wilhjelm, der for mange år siden præsenterede VS i folketinget og Søren Krarup, nu også forhenværende folketingsmedlem for DF. De to har igen været i totterne på hinanden, da Wilhjelm i Information gik i rette med et debatindlæg af Krarup , der også i Information fremfører en række af ham gl.kendte synspunkter om, hvordan en række “kulturradikale” og, må man formode, landsforræderiske politikere tilbage i januar 1983 fremlagde en “landsskadelige lov, som er i færd med at gøre danskerne fremmede i deres eget land“.

Som et eksempel på dokumentation vs. postulat fungerer ovenstående debat nu faktisk eksemplarisk. Her er godt nok intet nyt under solen, idet Krarup fremfører synspunkter, hans politiske modstandere jo efterhånden må kende til hudløshed. Men der er en helt klar forskel de to kamphaner i mellem, Krarup postulerer en helt bestemt verdensorden: alle (formoder jeg) hvide protestantiske kristne danskere er ét folk med én samlet fælles historie, hvor imod dem udefra er en trussel mod et stolt samlet dansk folk, som “forvandler Danmark fra at være en nation, beboet af et folk, til at være et multikulturelt indvandrerland. Det er dette, der er det egentlige indhold af udlændingeloven af juni 1983“.

I flg. Krarup var det især Hans Gammeltoft-Hansen, der som daværende formand for Dansk Flygtningehjælp, efter at han havde “været rundt til venstrefløjspartierne i Folketinget og vundet dem for sit overnationale eller kulturradikale udkast til udlændingelov, som i realiteten ophæver den danske grænse og dermed dansk suverænitet“, der undergravede den danske nation. I flg. Krarup er det Gammeltoft-Hansens indsats, der “fører til den landsskadelige udlændingelov af juni 1983, og realiteten i det hele er, at Danmarks suverænitet ophæves af bestemmelsen om, at enhver udlænding, som stiller sig på grænsen og kræver asyl, har ret til at komme ind i Danmark og få sin sag prøvet, og hvis sagsbehandlingen overstiger to år, har han eller hun fået ret til at forblive i Danmark, og som sådanne asylberettigede fremmede har de også ret til familiesammenføring, hvorved hele folkeslag kan bosætte sig i Danmark“.hele folkeslag“…den lader vi lige stå lidt.

Det får Preben Wilhjelm til at gå i rette m. Kraup, der i flg. Wilhjelm er “fuldstændig resistent over for kendsgerninger, der modsiger hans vrangforestillinger“. Men til forskel fra Krarup, lader Wilhjelm det ikke blive ved det postulat. Som modtræk til Krarups ovennævnte påstand om, at “den landsskadelige udlændingelov af juni 1983” ophæver “Danmarks suverænitet(…), hvorved hele folkeslag kan bosætte sig i Danmark“, nævner Wilhjelm et konkret eksempel på netop det modsatte.

Eksempelvis var jeg med til at afvise en libanesisk familie, der to gange havde været udsat for, at det hus, de boede i, var blevet bombet sønder og sammen, hvorved to af deres fire børn var blevet dræbt. Mandens bror var blevet skudt af Amal-militsen. Familien var tydeligvis nervenedbrudt, havde solgt alle smykker og øvrige ejendele for at komme ud af landet og var havnet i Danmark. Men ingen af dem var, modsat broderen, personligt forfulgt – ’kun’ tilfældige ofre for borgerkrigen, hvilket ikke berettiger til asyl. Blot for at illustrere, at Krarups og andres forestilling om en åben ladeport er og hele tiden har været det rene nonsens”.

Om man er enig med enten Krarup eller Wilhjelm er jo en politisk såvel ideologisk betragtning! Det er ikke mit ærinde at overbevise dig, kære læser, om det ene eller det andet synspunkts validitet overfor det andet; heller ikke selv om jeg selvfølgelig har min holdning hertil.
Men jeg kan dog konstatere, at Krarups synspunkt om, at “hvis sagsbehandlingen overstiger to år, har han eller hun fået ret til at forblive i Danmark“, ikke er korrekt; idet der er masser af eksempler på, at afviste flygtninge har været i danske lejre i fx over 10 år, som afrikanske Petro Musa, er et eksempel på.

Pointen her er derimod den, at demokrati forudsætter mere valide debatter med udgangspunkt i konkrete & faktuelle eksempler og ikke en debat, der alene trækker på det, der underbygger ens holdninger og ens idelogi, mens det modsatte, faktuel virkelighed inkl., udelades. Samtidig er ovenstående jo et eksempel på, at kampen om verdens indretning og retten til at udlægge verden aldeles indiskutabelt – fx gn. realitetsmagt, konstant finder sted. Det er især det, vi som borgere i et demokrati må være opmærksomme på. Og det er ikke mindst det, kritisk journalistik kan være med til at sikre!

Og kritisk journalistik er netop målet med denne blog. Det er også målet over tid at er etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der netop skal være med til at sikre en betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du så en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Film- & Medievidenskab på Roskilde Festival 2013 Marked = godt & stat = dårlig?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

juli 2013
M T O T F L S
« jun   aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: