Så dumt som muligt?

27. oktober 2013 at 4:17 pm Skriv en kommentar

I den noget mere kuriøse ende: Clement Kjersgaard vil nu kaste sig over tv-satire. Eller måske rettere sagt: igen; for det der humor har han jo tidligere – med meget vekslende held – forsøgt sig med bl.a. i Clement Direkte.

Denne gang er det DR2s morgenflade der får den muligvis tvivlsomme ære af, at Clements popularitet i DR er af et sådan omfang, at den evige entreprenante mand nu også vil producere satire.
Man ser det for sig: Clement brager ind på chefredaktionen: “jeg vil lave satire; det er min nye ide…OG JEG VIL“!!! “Jamen Clement, vil du det, så skal du selvfølgelig have lov til det“. Men m. Reimer Bo Christensens talkshow in mente, hvor få rigtig grinede, bliver det spændende at se, om det skal lykkedes for Clement. For også Reimer Bo var i en periode så populær, at DR gav ham lov til nærmest hvad som helst – inkl. det mest ukritiske interview i mands minde med Stein Bagger; hvilket jo som bekendt endte med en fyring – uden sammenligning for øvrigt!

Ugeekspressen” er navnet på Clements nye satireshow, hvor skuespillerne Thomas Mørk og Julie Ølgaard lægger krop til løjerne. “Det skal simpelthen bare være noget så banalt som sjovt“, citeres Clement Kjersgaard for i Politiken. I flg. samme artikel skal showet skrives, samt indspilles dagen inden, det går i luften. Målet er nemlig aktualitet, hvilket jo lyder ganske fornuftigt.

Til gengæld skal det ikke højne nogen form for samfundsmæssig debat.  Om målet så er at underholde, fremgår ikke lige. Men selv er Clement Kjersgaard i flg. Politiken fuld af gåpåmod. “Jeg har en kæmpe bank af åndssvage ideer“, fortæller han. Som eksempel herpå nævnes en ide fra en avisoverskrift: “Kæledyr på stoffer“. “Og jeg tænkte, hvad siger de selv til det? Og så kom jeg på en hund, der har et problem, men ikke rigtig selv ved det. Og bliver interviewet og bliver vred over, at man mistænkeliggør ejeren, som hunden i øvrigt ikke rigtig kan huske, hvad hedder“. Og jo…det lyder da såmænd egentlig meget sjovt.

Men altså ikke noget kritisk her, tak. “Hvis nogen er blevet klogere bagefter, så har vi fejlet” siger han. Om det så ligefrem skal gøre seerne dummere, er ikke til at sige. Men efter DR omlagde DR2 (og dermed fuckede m. landets førhen allermest troværdige tv-kanal); ja så kan denne blogger jo have sin tvivl…fyldt med tomgang og til tider rent fumlen rundt i studiet, som lige nu præger DR2 dagen igennem – for ikke at nævne seertallene, der efter sigende er styrtdykket for det før så populære DR2.

Påfaldende nok citeres Clement også for, at han “tror, der er et kolossalt marked for kritisk journalistik i Danmark. Jeg tror kun, vi har set starten på det. Jeg tror på det med at stille det rigtige spørgsmål og stille det mere end én gang. Det er vi mange, der skal“. Hvilket jo passer godt med denne blogs formål!

Kritisk journalistik er målet med denne blog. Det er håbet over tid at er etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der skal være med til at sikre en betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du så en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Den neoliebralistiske samfundsmodel? Hvad skal vi med kvinder…?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

oktober 2013
M T O T F L S
« sep   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: