Fremtidens boliger?

8. november 2013 at 4:42 pm Skriv en kommentar

Hvordan skal vi bo i fremtiden? Dette forekommer mig at være yderst relevant, især hvis man, som jeg, ønsker en mere miljørigtig samt mindre ressourceforbrugende tilgang til det at bygge boliger.

Måske træhuse er vejen frem? I hvert fald faldt jeg lige over en artikel på trae.dk om Woodcube: et træhus i 5 etager. Huset, der hverken indeholder plast, isolering eller kemikalier, er samlet alene med træpløkker. Huset blev opført som en del af den internationale byggeudstillingen IBA2013 i Hamborg. Huset er bygget helt i træ. Eller dvs. lige bortset fra elevator- og trappeskakten, der blev bygget af beton, fordi brandreglementet ikke er indrettet til træbyggerier. Væggene er ca. 30 cm. tykke og består af flere lag grantræ. Træpløkkerne, de tørres inden de sættes på plads i væggen, hvorfor de suger fugt til sig, samt ekspanderer i væggene, så alle lagene holdes sammen.

I flg. trae.dk var ambitionen med Woodcube at opføre en enkel og miljøvenlig bygning. Og da træ binder CO2 under væksten, bliver CO2 udslippet fra produktion i princippet lig nul…transport mv. undtaget. Sammenlignet med et traditionelt fem etagers hus bliver besparelsen på hele 8.500 tons CO2.

Det vil sige, at der fx i Danmark, hvis klima er meget ligesom Hamborgs, kunne det være oplagt at begynde at tillade samt at producere sådanne træhuse an mas. Det forekommer i hvert fald mig oplagt – og ikke mindst oplagt til en kritisk, refleksiv debat!

Hvis du vil vide mere om det CO2 neutrale træhuset i 5 etager, kan du læse mere her på nyteknik.se, hvor du også kan se, hvordan de ca. 30 cm. tykke vægge er opbygget, samt hvad de konkret består af.

Kritisk journalistik er målet med denne blog. Det er håbet over tid at er etablere et Center for Demokrati & Journalistik, der skal være med til at sikre en betydelig mere kritisk journalistik i Danmark…og for den sags skyld også gerne ude i den ganske verden.

Er du interesseret i at følge med i denne blog,tryk her for abonnement. Når du har aktiveret linket, skal du blot skrive din email adresse. Kort herefter modtager du så en mail, hvor du skal bekræfte, at du vil modtage de nye indlæg på din mail. Hvilket så fremover vil ske ganske automatisk…

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Hvad skal vi med kvinder…? Ingen Spotify for danske aviser?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nalle Kirkvåg

Nalle Kirkvåg

Journalist, cand.comm. Og BA i pædagogik + BA i psykologi.

Ekstern lektor på Københavns Universitet, projektudvikler og kommentator. Er ekspert i kritisk journalistik, medier og presse.

Har som journalist bl.a. arbejdet for DR (P1 & P4), Nat & Dag, Jyllands-Posten, XFM og Tjeck Magasine.

november 2013
M T O T F L S
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Blogs I Follow


Bom & Bjerkes blog

- på opdagelse uden autopilot

%d bloggers like this: